Usile antifoc industriale tip rulou, sectionale, batante, culisante orizontal sau ghilotina, se pot folosi pentru compartimentarea de incendiu a spatiilor cu pereti rezistenti la foc din cladirile civile si industriale conform directivelor din reglementarile tehnice de specialitate.

Usile antifoc sunt proiectate pentru a asigura indicii de performanta necesari pentru a garanta concordanta cu normativele legii 10/1995, iar instalarea in golurile de trecere se face urmand cu strictele instructiunile proiectului de executie, deasemeni stabilit in conformitate cu legea 10/1995, privind calitatea in constructii.

Principalele caracteristici si avantajele oferite de usile metalice antifoc industriale sunt:

  • Durabilitate (estimata la minim 10 ani de functionare fara probleme)
  • Mentenanta (costuri minime)
  • Rezistenta mecanica clasa 3
  • Constructie robusta si stabila
  • Protectie antiincendiu (etanseitate la foc, protectie antiradiatii termice)
  • Nivel optim de igiena (la executia usilor antifoc se folosesc substante non-toxice si materiale ecologice)
  • Izolare fonica (coeficient de reductie fonica de pana la 55 dB)
  • Izolare termica (coeficient de izolare de aproximativ 1m2 K/W)
  • Economie de energie

Criteriile de utilizare indelungata a usilor antifoc industriale se refera la mentinerea integritatii fizice, a caracteristicilor mecanice, rezistenta la foc si siguranta la utilizarea de zi cu zi. Desi rezistenta acestor usi este atestata in urma testarilor riguroase, este recomandata o inspectie periodica efectuata de catre un montator calificat.

Designul si functionalitatea usilor antifoc industriale au fost concepute in ideea infailibilitatii si a functionarii pe perioade superioare sistemelor conventionale fara rezistenta la foc, intrucat insusi rolul de a compartimenta un spatiu clasificat cu risc de incendiu.

Cu exceptia usilor antifoc pe balamale care prin definitie sunt usi pietonale, usile antifoc industriale precum cele sectionale, culisante orizontal, vertical sau telescopice pot fi echipate cu usi pietonale antifoc ce detin aceiasi parametri de performanta ai usii industriale.

Designul modern si simplu al usilor antifoc industriale a fost conceput in raport cu functionalitatea acestora. Usile antifoc sectionale si batante pot fi livrate cu fereastra rotunda tip hublou sau dreptunghiulara, a carei rezistenta la foc este identica cu cea a usii.

In ce priveste finisajul, toate usile industriale sunt vopsite in camp electrostatic intr-o nuanta standard din paleta de culori RAL, dar contra cost se pot vopsi in alte culori non-standard.