Rulourile metalice industriale sunt un produs special destinat aplicatiilor comerciale, datorita unui set de beneficii specifice, esentiale acestui domeniu de aplicatii.
 
Principalul motiv pentru care sunt recomandate in cladiri comerciale precum depozite, hale de productie, centre comerciale, supermarketuri, este capacitatea de a imbina performantele tehnice cu factorii estetici, asigurand in acelasi timp un nivel de securitate sporit.
 
Identificand corect nevoile specifice proiectului, daca este cazul, rulourile metalice industriale pot fi executate pentru a detine un coeficient optim de izolare termica, sporind in acelasi timp celelalte proprietati ale ruloului.
 
Indiferent de particularitatile ce pot diferi de la un proiect la altul, nivelul de siguranta impotriva accesului neautorizat ramane neschimbat, garantand protectia bunurilor din interior pe durata inchiderii si blocarii corespunzatoare a rulourilor.
 
Noua generatie de rulouri industriale este disponibila cu o varietate de automatizari si sisteme de deschidere manuala, care impreuna cu sistemul antiefractie previn cu succes orice tentativa de acces neautorizat, chiar si din partea celor mai experimentati si determinati artizani din domeniu.
 
Gama de automatizari include panou cu tastatura numerica sau cheie, fara care accesul este imposibil. In acelasi context reiese un alt mare avantaj al rulourilor industriale automate; pe cat de dificil este accesul pentru persoanele neautorizate, pe atat de rapid si confortabil este pentru operatorii desemnati.
 
In functie de automatizarea optata, este necesara o simpla apasare de buton sau o rotire usoara a cheii. Spre deosebire de alte automatizari cu buton de la unele usi industriale, in cazul rulourilor nu e nevoie sa mentineti butonul apasat pe durata deschiderii si a inchiderii, sau sa supravegheati cursa de inchidere si de deschidere a ruloului, aspect care poate avea un impact negativ asupra productivitatii.
 
Depozitele sunt caracterizate de un flux pietonal constant, ceea ce ar suprasolicita o usa conventionala, ducand la reparatii si inlocuiri constante, insa rulourile metalice industriale fac fata cu brio utilizarii intensive pe perioade indelungate.
 
Precum majoritatea usilor industriale, rulourile metalice rezista la ocazionalele tamponari accidentale din partea vehiculelor aflate in marsarier, cu toate acestea, dupa un astfel de incident este obligatorie inspectarea minutioasa a integritatii lamelelor ruloului, pentru a va asigura ca inchiderea si deschiderea se desfasoara corespunzator.
 
Un alt beneficiu oferit de rulourile industriale este absorbtia fonica din interiorul incintei. Acest aspect este important in cazul halelor de productie, mai ales cand in interior se lucreaza cu utilaje cu un mare aport de poluare fonica iar hala este situata in proximitatea unor zone rezidentiale.
 
Lamelele metalice pot fi prevazute cu orificii discrete care contribuie la ventilarea permanenta a incintei, chiar si cu ruloul inchis complet, dar fara a crea vizibilitate din exterior.
 
Rulourile metalice industriale contribuie deasemeni si la asigurarea conditiilor optime pentru lucratorii din fabrici, prin faptul ca pot fi ajustate pentru a permite montarea unei instalatii de aer conditionat, detaliu vital in contextul operearii de utilaje ce ridica temperatura atmosferica din interior.