Usile reprezinta un aspect fundamental in proiectele de design interior, indiferent de ramura de aplicatii, fapt pentru care se cauta inglobarea sustenabilitatii si a functionalitatii eficace pe termen indelungat, prin folosirea de solutii unice si versatile in concordanta cu ultimele norme de calitate in vigoare.
 
Avand in vedere aceste criterii exigente, solutia universala pentru aplicatii de interior o reprezinta usile laminate HPL NOVOLAM, populare in aceeasi masura si pentru performantele de ordin igienic.
Calitatea usilor laminate HPL este influentata de diferitele nivele de temperatura si presiune aplicate in timpul procesului de executie. Foile kraft ale usilor HPL din gama noastra sunt lipite si presate la peste 7 MPa si o temperatura de aproximativ 150 grade Celsius.
 
Astfel, suprafata si calitatile structurale obtinute intrunesc cele mai inalte standarde prevazute in EN 438. Usile NOVOLAM se remarca prin rezistenta superioara la urmatorii factori externi: murdarie, zgarieturi, soc mecanic, uzura pe termen indelungat, temperaturi ridicate si expunerea directa la radiatii solare.
 
De exemplu, suprafata usilor NOVOLAM isi mentine integritatea la temperaturi de pana la 180 grade Celsius fara a prezenta urme de degradare sau cel putin decolorare. Desi aceste conditii pot surveni doar la declansarea unui incendiu si improbabil ca urmare a expunerii indelungate la radiatiile solare sau alti agenti termici, este imperativ sa utilizati usi laminate HPL pentru compartimentari de incendiu doar daca sunt clasificate ca fiind rezistente la foc.
 
Costurile scazute de intretinere impreuna cu spectrul bogat de proprietati fizice fac din usile laminate HPL marca NOVOLAM, unica solutie ideala intr-un spectru vast de proiecte arhitecturale: institutii de invatamant, cladiri de birouri, centre de relaxare, spitale, unitati comerciale, sali de piscina, toalete si in general oriunde durabiliatea, igiena, esteticul si rezistenta la umiditate si apa formeaza un complex de cerinte.
 
HPL-ul este un material inerent igienic datorita densitatii suprafetei si a usurintei de curatare, dar mai mult, usile NOVOLAM au o structura inovatoare care asigura protectie antibacteriana prin actiunea ionilor de argint care inhiba dezvoltarea germenilor microbieni.
 
Aplicatiile in care igiena este un principal criteriu fac in mod expres obiectul utilizarii usilor laminate HPL. Un avantaj in plus obtinut cu aceste usi antibacteriene este aspectul vizual deosebit care contribuie la efectul general de eclectism decorativ.
 
Salile de curs sunt un bun exemplu al endurantei usilor laminate HPL, fiind extrem de solicitate in timpul pauzelor.
 
Ca si in cazul cladirilor de birouri, institutiile de invatamant necesita o atmosfera corespunzatoare desfasurarii activitatii, la care armonia vizuala contribuie substantial pentru confortul psihic. Iata inca un motiv pentru care trebuie acordata atentia cuvenita unor detalii usor de neglijat, iar o usa nu este mai prejos in acest context.
 
Chiar si la acest capitol, usile laminate HPL reies in evidenta prin gama extensiva de finisaje disponibile, fiind posibila chiar si aplicarea de teme grafice personalizate.