Cand sa alegem o usa rapida cu deschidere orizontala in detrimentul uneia cu deschidere verticala? In continuare vom analiza diferentele dintre beneficiile oferite de aceste doua tipuri de usi tehnice, pentru a lua decizia ideala proiectului dumneavoastra.
 
Fiind usi atipice, daca nu aveti o experienta anterioara in achizitionarea de astfel de usi, este dificil sa va hotarati asupra unui singur produs din multitudinea de optiuni puse la dispozitie, fiecare usa tehnica avand un set de avantaje ideale in contexte specifice, iar o alegere finala ar fi si mai dificila cand toate aceste optiuni ar fi relevante in proiectul dumneavoastra, mai ales cand solutiile de compartimentare posibile exclud utilizarea unei usi pe balamale din considerente de spatiu.
 
La o scurta vedere, optiunile cu deschidere verticala sunt net mai variate, insa aici intervine expertiza noastra in calitate de furnizori de usi tehnice de mai bine de 10 ani, oferind consultanta in nenumarate de astfel de situatii.
 
Fie cu deschidere verticala sau orizontala, usile rapide din PVC sunt solutiile cele mai des intalnite aplicatiile din sectorul alimentar si logistic, datorita proprietatilor igienice si de ordin functional, ambele fiind caracterizate de specificatii tehnice si fiabilitate similare.
Ambele tipuri de usi rapide sunt executate din materiale non-absorbante, usor de curatat si anticorozive, recomandate pentru mediile unde umiditatea si depunerile de murdarie sunt inadmisibile.
 
Usile rapide PVC cu inchidere verticala sunt un produs flexibil cu o enduranta exceptionala, care pot rezista la socurile mecanice induse de impactul accidental cu stivuitoarele.
 
Curatarea rapida si usoara reprezinta o caracteristica vitala cu privire la usile cu deschidere pe verticala, deoarece agentii contaminanti se prind pe garnitura de la baza ruloului si se pot raspandi mai departe prin marfurile transportate prin golul de trecere.
Un astfel de scenariu ar fi un adevarat hazard sanitar, compromitand bunurile perisabile depozitate si totodata insasi proprietatea antibacteriana a acestor usi.
 
In unitatile cu un volum de lucru ridicat, se folosesc stivuitoare de tonaj si dimensiuni mari, a caror inaltime necesita ca soferul stivuitorului faca pauze scurte in vederea deschiderii complete a ruloului sau a usii rapide.
Acest aspect implica un risc real de tamponare a usii din prisma factorului uman, in graba de a trece inainte ca ruloul sa se ridice suficient. In acest context, o usa culisanta bidirectional este recomandata.
 
Usile rapide din PVC pot oferi flexibilitatea si siguranta necesare in circumstantele mentionate anterior, deoarece doua panouri cu viteza de deschidere a unei usi rapide verticale ar oferi in final o viteza dubla de deschidere, eliminand nevoia decelerarii sau a opririi stivuitorului, indiferent de inaltimea acestuia.
 
Urmand un alt exemplu similar, usile rapide din PVC cu deschidere bidirectionala ofera un avantaj superior la trecerea unui stivuitor de 1,7 m, deoarece fiecare din cele doua canate trebuie sa culiseze cate 90 cm pentru a asigura trecerea acestuia. Daca in acest exemplu s-ar fi folosit o usa rapida cu deschidere verticala, nivelul de productivitate ar scadea cu 5 secunde la fiecare trecere, tinand cont ca o astfel de aplicatie implica o utilizare intensiva a usii.
 
Mai mult, cu usile rapide orizontale, riscul contaminarii marfurilor transportate este nul in raport cu usile rapide verticale, intrucat particulele de murdarie nu ar mai avea de unde sa cada peste produse.
 
Luand in considerare toate aceste avantaje, multi s-ar intreba care ar mai fi rostul utilizarii usilor rapide verticale?
 
Un principal motiv este ca usile rapide orizontale nu sunt tocmai rezistente la impact, in comparatie cu cele verticale, deoarece sunt pasibile de deraiere de pe sina de culisare, la contactul accidental cu stivuitorul.
Insa trebuie sa tineti cont si de sansele reduse de impact, datorita vitezelor mai mari de deschidere.