Usile rapide din PVC se remarca in segmentul inchiderilor industriale prin 3 atribute principale: viteza de actionare, etanseitate si rezistenta. Aceste trei proprietati fac din usile rapide solutia ideala pentru halele de depozitare si statiile de andocare din cladirile comerciale, caracterizate de un trafic pietonal voluminos.
 
La alegerea unei usi folosite in aplicatii comerciale, in prima faza se va lua in considerare dimensiunea maxima a golului de trecere, acest aspect fiind de o maxima importanta deoarece o usa rapida de dimensiuni mai mari decat golul de zid va duce in timp la pierderi mai mari de energie.
 
Odata stabilita dimensiunea finala, urmeaza sa cantariti beneficiile oferite de modelele compatibile cu specificatiile proiectului. Desi unele usi rapide pot implica cheltuieli mai mari fata de bugetul alocat initial, fiabilitatea si calitatea materialelor se vor reflecta in functionalitatea de zi cu zi, amortizand pe termen lung investitia in usa rapida corespunzatoare nevoilor dumneavoastra de lucru.
 
Alegerea gresita a unei usi tehnice in raport cu destinatia de utilizare este o decizie costisitoare; de exemplu daca intr-o zona cu trafic pietonal intensiv se alege un rulou industrial (concepute pentru actionari de aproximativ 5-8 ori pe zi), costurile de mentenanta vor fi mai mari din cauza uzurii si suprasolicitarii componentelor metalice, ca sa nu mai mentionam viteza scazuta de actionare specifica rulourilor industriale.
 
La achizitionarea unei usi rapide, trebuie sa aveti in vedere trei aspecte decisive:

  • costurile initiale constituite din pretul final al usii impreuna cu cheltuielile de instalare;
  • costurile de mentenanta influentate de uzura si eventualele defectiuni survenite. Robustetea structurala joaca un rol important in rezistenta la exploatarea mecanica severa, impact accidental si suprasolicitarea componentelor dinamice. De exemplu, o usa rapida fara actionare cu cabluri si arcuri, va atrage dupa sine costuri periodice de intretinere net mai scazute decat cele mentionate anterior.
  • costuri de protectia muncii, daca operarea usii necesita o instruire riguroasa pentru a mentine functionalitatea acesteia in parametri optimi, evitand servicii costisitoare de reparatie. Trainingul este necesar si daca usa este dotata cu sisteme de avertizare in caz de avarii, urgente in caz de incendiu, samd.
 
Prin acumularea costurilor mai sus mentionate, puteti calcula cu aproximatie cheltuielile generate de noua usa in raport cu perioada de utilizare. O usa rapida corespunzatoare nevoilor de lucru va economisi sume considerabile la final de luna, sume ce pot fi utilizate in alte directii ce nu suporta compromisuri si reduceri din bugetul alocat.
 
Deasemeni, alegerea usii rapide potrivite va spori fluxul pietonal si siguranta personalului lucrator, rezultand in final o crestere a randamentului factorilor de productie din unitatea respectiva.
 
In concluzie, inainte de a lua o decizie in contextul achizitionarii de usi tehnice, acordati atentie maxima tuturor criteriilor de selectie, inclusiv din punct de vedere financiar pe termen lung.