Tel: +40 21 346 42 33|E-mail: office@hsl.ro

Usi Sectionale Izolate

Usi Sectionale Izolate


Usile sectionale industriale izolate sunt cele mai populare si mai apreciate solutii de acces industriale, datorita designului modern care imbina functionalitatea cu proprietatile termoizolante si antifonice.
[citeste mai mult]

Usa sectionala izolata cu grosimea panoului de 60 de mm ofera cea mai buna izolare termica fata de oricare alta inchidere industriala cu acest scop.
[citeste mai mult]

Usile sectionale industriale cu panou plin pot fi prevazute si cu fereastra pentru un plus de iluminat natural.
[citeste mai mult]

HSL va ofera sisteme de culisare care sa se potriveasca cu medii de lucru de orice dimensiune.
[citeste mai mult]

HSL ofera o varietate de operatori de automatizare pentru usile sectionale.
[citeste mai mult]

Tastatura electronica – In conditiile in care se doreste accesul 24/7, usa sectionala poate fi dotata cu tastatura electronica.
[citeste mai mult]

Descriere

GENERALITATI
 • Usile sectionale industriale izolate sunt cele mai populare si mai apreciate solutii de acces industriale, datorita designului modern care imbina functionalitatea cu proprietatile termoizolante si antifonice.
CANATUL
 • Blatul de usa format din sectiunile microprofilate poate avea o grosime finala de 40 sau 60 mm, dupa specificatiile clientului.
 • Usa sectionala izolata cu grosimea panoului de 60 de mm ofera cea mai buna izolare termica fata de oricare alta inchidere industriala cu acest scop, datorita proprietatilor extraordinare de etansare si izolare a mediului din interior, aspect vital in zonele in care diferentele climatice sunt de o importanta maxima.
 • Pentru mentinerea unei temperaturi constante intr-o unitate industriala (depozit, hala etc), usa sectionala de 60 de mm este solutia ideala, rezistand la orice agent atmosferic si intemperii.
 • Optiunile variate puse la dispozitie pentru modelul care considerati ca se potriveste cu mediul de lucru va asigura ca varianta de usa sectionala aleasa in final se va ridica la nivelul asteptarilor dumneavoastra.
USA PIETONALA

Usile sectionale industriale pot fi echipate cu o usa pietonala pentru fluidizarea traficului pietonal in cadrul incintei, eliminand nevoia de a deschide de fiecare data usa sectionala, ceea ce ar duce la un consum mai mare de energie dar si la un timp mai mare de fiecare data cand se doreste accesul prin usa sectionala.

Pe de alta parte, recomandam separarea traficului pietonal de transportul marfurilor si bunurilor, atat pentru a evita eventualele incidente cat si pentru sistematizarea traficului din unitatea de lucru.

Usile pietonale pot fi montate in urmatoarele moduri:

 1. Separat de usa sectionala, intr-un perete adiacent, astfel incat sa se permita trecerea in paralel a personalului si a utilajelor, in acelasi timp, fara a se obstructiona reciproc.
 2. In laterala usii sectionale dar in cadrul aceleiasi structuri, oferind cai de acces separate atat pentru personal cat si pentru marfurile si utilajele transportate.
 3. Integrat in structura usii sectionale, ce ar implica alternarea accesului personalului si a utilajelor si bunurilor transportate.
amplasare usa pietonala

Fig.1

amplasare usa pietonala

Fig.2

amplasare usa pietonala

Fig.3

Trebuie de precizat ca montarea usii pietonale in cadrul usii sectionale poate afecta stabilitatea intregului ansamblu.

Tot in acest context, dimensiunile usii pietonale (latimea si inaltimea golului de trecere cat si inaltimea pragului) sunt limitate de coordonatele usii sectionale, pana in punctul in care nu veti putea folosi intreaga structura ca iesire de urgenta, daca nu se pot respecta in totalitate normele in vigoare referitoare la normele de siguranta ale personalului.

Pentru orice modificare de acest tip se vor consulta in prealabil autoritatile locale pentru alegerea usii pietonale corespunzatoare.

VITRAJ

Usile sectionale industriale cu panou plin pot fi prevazute si cu fereastra pentru un plus de iluminat natural dar si pentru facilitarea vizibilitatii si inspectiei din sau catre exterior. Ferestrele sunt din plexiglas au forma alungita cu colturi dreptunghiulare sau rotunjite.

Numeroasele vitraje integrate in panourile izolate pot avea diferite dimensiuni dupa necesitatile specifice, cat si o gama variata de finisaje din paleta de culori RAL de cea mai buna calitate si durabilitate garantata.

Din motive de securitate putem echipa usile sectionale cu vitraj special pentru prevenirea inspectiei detaliate din exterior, cu ferestre inguste cu colturi rotunjite.

 • Vitraj standard pentru iluminat natural bogat si vizibilitate crescuta. Vitrajului reprezinta 15% din suprafata totala a usii sectionale.
 • Vitraj cu colturi rotunjite cu raza de 60 mm. Detine foarte bune proprietati termoizolante si insumeaza 3,2% din suprafata usii sectionale.
 • Vitraj cu colturi rotunjite cu raza de 120 mm. Detine foarte bune proprietati termoizolante si insumeaza 3,8% din suprafata usii sectionale.
 • Vitraj cu colturi dreptunghiulare. Detine foarte bune proprietati termoizolante si insumeaza 4,35% din suprafata usii sectionale.
 • Vitraj ingust impotriva inspectarii din exterior. Ocupa 1,15% din suprafata usii sectionale.
 • Vitraj tip hublou. Ocupa 1,23% din suprafata usii sectionale.
CULISARE

Pe langa toate aspectele ce tin de alegerea unei usi sectionale, factorii decisivi raman cei legati de cerintele de spatiu.

Cand vine vorba de montarea unei usi sectionale industriale, HSL va ofera sisteme de culisare care sa se potriveasca cu medii de lucru de orice dimensiune.

Astfel, oferim urmatoarele sisteme de culisare:

 • Sistem de culisare coborat T 240 cu ghidaj integrat, cabluri incorporate si profile de suport din otel. A = 240 mm, B = inaltimea deschiderii + 1000 mm.
 • Sistem de culisare standard T 340 cu suspensii si profile de sustinere din otel. A = 340 mm, B = inaltimea deschiderii + 750 mm.
 • Sistem de culisare T 400 cu sine de ghidaj ridicate. A = palan + 400 mm, B = inaltimea deschiderii – palan + 600 mm.
 • Sistem de culisare T 400 hF cu sine de ghidaj ridicate, ax de arc jos si profile de sustinere din otel. A = palan + 200 mm, B = inaltimea deschiderii – palan + 600 mm.
 • Sistem de culisare standard T 450. A = -700 mm, B = inaltimea deschiderii + 650 mm.
 • Sistem de culisare T 500 cu sine de ghidaj verticale. A = inaltimea deschiderii + 550 mm, B = n/a.
 • Sistem de culisare T 500 hF cu sine de ghidaj verticale, ax de arc jos si profile de sustinere din otel. A = inaltimea deschiderii + 400 mm, B = n/a.
sistem de culisare T240

T240

sistem de culisare T340

T340

sistem de culisare T400

T400-hF

sistem de culisare T400-hF

T400-hF

 

sistem de culisare T450

T450-hF

sistem de culisare T500

T500

sistem de culisare T500-hF

T500-hF

AUTOMATIZARE

HSL pune la dispozitie o gama variata de operatori de automatizare cu functii speciale pentru a beneficia din plin de facilitatile unei usi sectionale automate.

Un sistem de actionare manual este ideal pentru o frecventa de utilizare medie, pe cand actionarea automata electrica este cea mai buna solutie pentru usile folosite intensiv.

Accesoriile anexe automatizarii pot fi montate pe un perete interior sau exterior, pe un pilon sau oriunde considerati ca va este la indemana. Acelasi lucru se aplica si dispozitivelor, switch-urilor, telecomenzilor, luminilor de avertizare si multe altele.

Pentru fiecare configuratie a usii sectionale si specificatii ale clientului exista un sistem de automatizare potrivit nevoilor de lucru.

Toate automatizarile si operatorii respecta standardul european EN 13241-1.

 • Switch electric standard – acest sistem este o solutie excelenta pentu usi cu frecventa de utilizare medie. O simpla apasare continua a butonului este suficienta pentru actionarea usii sectionale. Aceasta functie ofera operatorului control deplin asupra usii prevenind eventualele accidente ce ar putea surveni in urma nesupravegherii in timpul inchiderii.
 • Switch electric „Touch control” – solutie ideala pentru usile sectionale utilizate constant. Usa coboara sau se ridica pana intr-o pozitie setata fara apasarea continua a butonului. Acest sistem vine cu un detector de obstacole integrat in garnitura inferioara a usii sectionale.
 • Operator de automatizare cu telecomanda – Sistemul „Touch-control” este perfect pentru circularea cu utilaje ca stivuitoarele, deoarece permite accesul utilizatorului fara a se deplasa pana la switch, facand astfel economie de timp si prin consecinta asigurand un randament al activitatii. Aceasta optiune include un senzor de siguranta fotoelectric montat pe usa.
 • Switch „Touch-control” cu telecomanda si motor cu viteza – Ideal pentru usile cu frecventa de utilizare constanta la care se doreste ridicarea sau coborarea usii sectionale intr-o pozitie prestabilita care poate fi ajustata ulterior fara apasarea butonului. La acest sistem este inclus si un detector de obstacole montat in garnitura inferioara.
 • Operator cu palan cu cablu – Pentru usile sectionale cu suprafata mai mica de 16 m2 si utilizare sporadica, cea mai buna solutie este actionarea manuala cu palan cu cablu. In anumite conditii exista riscul deschiderii incomplete ce ar putea duce la situatii neplacute (avarierea marfurilor / utilajului etc).
 • Operator cu palan cu lant – Palanul cu lant necesita mai putin efort fizic decat la actionarea mecanismului cu cablu. Sistemul este disponibil pentru usi sectionale cu suprafete de pana la 30 m2, asigurand stabilitatea usii in punctul cel mai inalt.
 • Motor cu lant de siguranta – toate sistemele automatizarii sunt prevazute cu un mecanism de siguranta montat pe motorul electric permitand deschiderea manuala a usii sectionale in cazul unei caderi de tensiune. Acest mecanism consta in actionarea alternanta a lantului si a reductorului.
 • Sistem de deschidere de urgenta – cablul deconecteaza reductorul de la axul arcului permitand astfel deschiderea rapida a usii sectionale in eventualitatea unei defectiuni de orice natura. Usile sectionale cu sistem de deschidere de urgenta sunt prevazute cu un dispozitiv de protectie anti-rupere arcuri.
 • Switch principal cu lacat – switch-ul principal poate fi folosit pentru intreruperea alimentarii la energie electrica in vederea efectuarii unor servicii de mentenanta sau reparatie.
 • Switch cu cheie – Cheia are rolul de a dezactiva panoul de control si de a preveni accesul persoanelor neautorizate. Doar personalul desemnat cu cheia panoului are accesul asigurat.
 • Switch dual – Acest switch poate fi folosit pentru executarea a doua operatii. De exemplu, la apasarea butonului o singura data, usa sectionala se ridica o inaltime echivalenta cu inaltimea medie a unei persoane, iar la apasarea de doua ori a butonului usa sectionala se deschide complet. Aceasta functie este optiunea ideala daca se doreste reducerea consumului de energie si daca nu este necesara de fiecare data deschiderea completa a usii sectionale.
 • Buton de oprire de urgenta – La sistemele de automatizare oferim optiunea montarii unui buton de oprire de urgenta pe panoul de control, in cazul in care legislatia locala, nationala sau internationala prevede ca usile sectionale automate sa fie dotate cu aceasta masura de siguranta.
 • Comunicare wireless – In mod normal, panoul de control si caseta de conectare de pe panoul usii sunt legate cu un cablu spiralat. Uneori acest cablu poate obstructiona activitatea in apropierea usii sectionale si poate fi deteriorat. In acest sens furnizam casete de conectare pe baza de acumulatori care transmit semnale wireless catre panoul de control.
ACCESORII
 • Panou de control aditional – un panou de control suplimentar este solutia ideala daca o usa trebuie actionata din mai multe locuri, sau de la distanta, cum ar fi de exemplu o cabina de paza. Acest panou in plus are aceleasi functii ca si cel standard.
 • Lumini de avertizare si semafor – aceste lumini instalate pe o parte sau alta a usii sectionale reprezinta o metoda eficienta de preventie a accidentelor personalului sau bunurilor transportate. Luminile de avertizare avertizeaza persoanele din apropiere de traficul in desfasurare, aprinzandu-se inainte de deschiderea usii, in timp ce semaforul controleaza ordinea de trecere prin usa sectionala si previn potentialele avarieri ale usii.
 • Cheie de switch – Usa poate fi deschisa sau inchisa folosind un switch separat actionat cu cheie. Acest switch individual poate fi montat pe un perete exterior. Sunt disponibile doua modele : switch integrat sau aplicat. Acesta din urma poate fi montat in timpul unei renovari fara alte modificari majore.
 • Tastatura electronica – In conditiile in care se doreste accesul 24/7, usa sectionala poate fi dotata cu tastatura electronica. Aceasta se dovedeste a fi foarte utila de exemplu pentru companiile de transport si curierat care trebuie sa asigure accesul in punctele de colectare.
 • Switch cu cablu – accesoriul de acces ideal al lucratorilor pe stivuitooare si alte utilaje industriale deoarece nu mai implica intreruperea activitatii pentru a deschide usa sectionala. Acest accesoriu este indicat pentru unitatile cu mai multi angajati in conditiile in care nu este necesara echiparea fiecarui lucrator cu transmitator de automatizare. Switchul cu cablu este deseori montat pe un cadru la cativa metri distanta de usa sectionala, in interior sau exterior.
 • Telecomanda de actionare la distanta – Panoul de control al usii sectionale are inclus un receiver facilitand astfel un upgrade al sistemului de automatizare pentru actionarea la distanta la usii sectionale. Se pot alege transmitatoare cu 1, 2 sau 4 canale de transmisie care pot actiona patru usi sectionale diferite.
SIGURANTA

Siguranta este vitala cand vorbim despre usi sectionale verticale cu utilizare intensiva, astfel ca usile sectionale de la HSL pot fi echipate cu dispozitive de siguranta mecanice sau electrice, care previn eventualele incidente care pot afecta personalul, vehiculele sau bunurile transportate dar si usa sectionala.

Astfel de sisteme de protectie necesita spatii suplimentare in cadrul sau in raza usii sectionale si pot obstructiona cele mai simple activitati, astfel ca nu este cazul sau obligatoriu sa folositi toate sistemele de siguranta disponibile.

HSL ofera sisteme de siguranta certificate care respecta cele mai exigente cerinte si standarde europene.

 • Dispozitiv de siguranta anti-rupere arcuri – Standardul european EN 13241-1 stipuleaza ca o usa sectionala nu poate fi inchisa necontrolat. Prin urmare, toate usile sectionale manuale trebuie echipate cu un dispozitiv de siguranta anti-rupere arcuri. Acesta blocheaza axul arcului in cazul ruperii arcului, prevenind caderea necontrolata a blatului usii sectionale. La usile sectionale automate dispozitivu de protectie consta intr-un angrenaj cu blocare automata.
 • Siguranta antirupere cabluri – Standardele europene specifica faptul ca un gabarit de 6 ori greutatea blatului usii sectionale determina ruperea cablurilor. Daca aceasta limita de greutate nu poate fi garantata atunci este obligatorie echiparea cu acest echipament de siguranta care previne caderea libera a blatului usii sectionale in cazul ruperii cablului. Pentru aceasta masura sunt necesari un plus de 50 de mm de-a lungul ghidajelor de sina pentru montarea acestui dispozitiv.
 • Dispozitiv anti-efractie – Usile sectionale sunt suspendate cu ajutorul unor cabluri flexibile permitand ridicare acestora in momentul deblocarii. Proiectat pentru usi sectionale automate, dispozitivul de blocare previne intrarea prin efractie. Ca standard, usile sectionale manuale sunt echipate cu un mecanism de blocare glisant cu arc. Pentru acest dispozitiv de siguranta sunt necesari de-a lungul ghidajelor de sina 50 mm aditionali.
 • Garnitura de protectie standard – acest dispozitiv este integrat cu un transmitator si un receptor in garnitura de cauciuc din partea inferioara a usii sectionale. La intreruperea semnalului de catre un obiect sau o persoana, usa se va opri si se va ridica. Presiunea maxima detectata de garnitura la contact este de 40 kg. Pentru marfuri care nu rezista la aceasta presiune aplicata din partea usii sectionale, de 40 kg, va trebui sa optati pentru garnitura predictiva.
 • Garnitura predictiva – este amplasata la 8 cm inaintea usii. Daca sectiunea inferioara a usii intampina un obstacol, imediat se transmite un semnal catre motor care opreste si ridica blatul usii sectionale. Acest dispozitiv functioneaza fara a mai fi necesar contactul fizic al garniturii cu respectivul obstacol (bunuri, marfuri, personal sau utilaje).
 • Senzor fotoelectric – Automatizarea cu „touch-control” trebuie sa fie echipata cu senzori de siguranta daca utilizatorii nu au vizibilitate asupra golului de trecere. Sunt disponibile doua modele : sistem cu transmitator si reflector sau sistem cu transmitator si receiver.
  La ambele modele transmitatorul este atasat ghidajului de pe partea cu panoul de control, iar reflectorul sau receiverul este atasat pe partea opusa ghidajului. Daca raza dintre transmitator si reflector sau receiver este intrerupta, se transmite un semnal de oprire catre motor si ulterior la reversibilizarea miscarii usii sectionale. Daca reflectorul este sensibil la praf si umiditate, acest lucru nu se aplica si la modelul cu receiver.
 • Protectie de cabluri – Acest dispozitiv de siguranta se monteaza pe ambele cabluri de ridicare. Are rolul de a dezactiva imediat motorul in cazul ruperii cablurilor sau a detensionarii acestora.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top