Usile automate culisante sunt omologate ca usi de interior si de exterior cu deschidere automatizata prin intermediul senzorilor de proximitate.

Aceste sisteme de acces ofera cel mai inalt nivel de confort si igiena datorita actionarii fara contactul direct cu mana, fiind perfecte pentru zonele cu cerinte strice de igiena din spitale, respectiv pentru iesirea din zonele sterile.

Datorita facilitarii accesului fara efort fizic sunt considerate a fi cele mai satisfacatoare solutii de acces de catre majoritatea utilizatorilor.

Automatizarea pentru usile culisante a fost conceputa pentru a permite accesul persoanelor cu dizabilitati, respectiv pentru situatiile in care se transporta bagaje mari sau diferite bunuri care ingreuneaza actionarea manuala a usii. Usile culisante automate elimina cu succes aceste probleme.

Pentru spatiile caracterizate de un trafic pietonal intensiv aceste usi se dovedesc a fi excelente. Disponibile cu deschidere monolaterala in varianta cu un canat si cu deschidere bilaterala pentru modelele in doua canate, aceste usi pot fi conectate la sisteme de control al accesului doar pentru personalul autorizat, in aplicatii speciale.

Operatorul de automatizare ofera avantajul unui consum redus de energie, in special in zonele cu flux pietonal mediu sau scazut si poate fi actionat prin intermediul unei telecomenzi cu functiile principale ale automatizarii.

Pe langa frecventa utilizare in spitale, usile culisante automate se regasesc din ce in ce mai mult in centrele comerciale de orice dimensiune, iar in statiile de alimentare cu carburanti aceste usi sunt nelipsite datorita fiabilitatii si durabilitatii.

Siguranta oferita de usile automate culisante este atestata de standardul de siguranta BS7036:1996, fiind un produs extrem sigur datorita sistemelor „fail-safe”, accidentele inregistrate cu aceste sisteme fiind nule.

Nici calitatile vizuale nu au fost neglijate cu aceasta serie de produse, implementandu-se un design cu accente vizuale estetice, minimalist si usor de curatat. Canatul din sticla ofera un iluminat natural bogat datorita coeficientului ridicat de luminozitate si de transparenta care asigura o vizibilitate clara datorita sticlei fara impuritati.

Transparenta este de cele mai multe ori sinonima cu profesionalismul si integritatea, iar aceste doua elemente contribuie semnificativ la statura afacerii dumneavoastra.

Accesul instant facilitat demonstreaza ca proprietarii stabilimentului tine la confortul vizitatorilor ceea ce creeaza o legatura deosebita intre clienti si furnizorii de servicii.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale utilizarii usilor culisante automate il reprezinta costurile reduse pentru serviciile periodice de mentenanta, necesitand minimul de atentie si efort, datorita structurii simple dar inteligente a sistemului de automatizare si a canatului, evidentiindu-si astfel fiabilitatea.

Pretul deosebit de avantajos este iarasi un aspect de avut in vedere, deoarece majoritatea usilor care sa ofere aceeasi durabilitate si confort implica o investitie financiara majora. Usile culisante automate se claseaza la polul opus din punctul de vedere al costurilor. Prin consumul redus de energie pe care il asigura, usile automate culisante isi amortizeaza singure cheltuielile de achizitie.

Profesionalismul este sugerat de usile culisante automate incepand chiar de la montarea acestora, intrucat montarea nu se poate face decat de catre montatori calificati care au urmat cursuri speciale in acest sens.

Versatilitatea usilor automate se constata prin compatibilitatea cu pereti realizati din orice material de constructii, iar pentru dimensiuni mai mari se poate opta pentru sistemele telescopice care asigura aceeasi performanta si siguranta.

Oricare ar fi necesitatile dumneavoastra, usile culisante automate se pot plia oricaror cerinte, oricat de speciale si exigente ar fi acestea, fiind disponibile chiar si usi culisante unghiulare, cu canate perpendiculare sau adiacente in orice unghi.

Usile culisante automate vin la pachet cu o varietate de solutii de siguranta integrate. Enumeran functii ca temporizatoare si control autorizat al accesului, sau chiar posibilitatea actionarii de la distanta, fara prezenta in raza de actiune a senzorilor.

Unele sisteme de automatizare contin programe de auto-diagnosticare, care permit identificarea rapida a eventualelor defectiuni survenite si remedierea imediata a acestora, de ordinul minutelor.