Sistemul „Break-Out” este proiectat special pentru usile automate culisante, in vederea evacuarii rapide si in siguranta in situatii de urgenta, a unui numar mare de persoane, in cel mai scurt timp.

Acest sistem permite marirea spatiului alocat traficului pietonal in limita latimii maxime a golului de trecere, prin deschiderea catre exterior a canatelor glisante, avand posibilitatea de a alege intre deschiderea partiala sau totala.

Deschiderea partiala consta in actionarea doar a elementelor mobile (canatelor glisante), in timp ce deschiderea totala se realizeaza pentru a va folosi de tot spatiul alocat in cadrul golului de trecere, deplasand catre exterior elementele semi-fixe ale usii culisante automate.

Sistemul „Break-Out” a fost conceput pentru a intruni cerintele de siguranta care se aplica zonelor de acces folosite si ca iesire de urgenta in cazul unor incendii sau calamitati care pot afecta sever integritatea cladirii.

anexa-break-out

Conform figurii anexe, sistemul „Break-Out” este constituit din 2 sectiuni din aliaj de aluminiu rezistent, care sustin canatul glisant.

In urma impingerii din interior se decupleaza sectiunea superioara a canatului permitand rotirea si deschiderea canatului catre exterior eliberand astfel ruta de evacuare, toate acestea fiind efectuate cu minimum de obstructionare a pasajului net.

Daca sistemul „Break-Out” este activat in timpul culisarii usii, unitatea de control a automatizarii inregistreaza evenimentul si deschide complet canatele, facilitand pe cat posibil eliberarea caii de evacuare.

Sistemul „Break-Out” este testat conform normativelor de siguranta si este insotit de certificatul de test aferent. Acest sistem este compatibil cu majoritatea usilor culisante automate: necesita un spatiu de 26x26mm in interiorul montantei canatului si posibilitatea obtinerii unei distante de 23.5mm intre centrul axei de rotatie si capatul montantei.

Componente
fotocelulacontacte-magnetice
sectiune-etansare