Spatiile cu risc de incendiu se prevad prin lege a fi dotate cu usi antifoc pentru compartimentarea etansa si limitarea propagarii flacarilor pe o durata de timp, in concordanta cu coeficientii de rezistenta la foc a materialelor de constructie folosite la ridicarea cladirii respective.

Usile metalice antifoc ofera protectie maxima in mediile cu risc de incendiu, indiferent de natura activitatii desfasurate, de materialele si substantele manipulate si depozitate.

Protectia antiincendiu este garantata de certificatele de conformitate de care sunt insotite, in care se atesta respectarea standardelor europene EN 1634-1 si EN 1634-3 pentru utilizare in compartimentarea de incendiu.

Caracteristicile usilor metalice antifoc sunt redate prin notarea „EI” care inseamna:
E = etanseitate la foc
I = izolare termica

Notarea clasei „EI” este completata de durata de timp in minute in care usa se comporta ca o bariera impotriva incendiului, la intervale de 30 de minute astfel: EI 60, EI 90, EI 120.
In momentul efectuarii unei comenzi, nu comerciantul este in masura sa recomande durata de protectie antifoc, aceasta fiind specificata expres de catre pompier, proiectant sau inspectorul PSI.

In spatiile cu incalzire pe gaz combustibil se acorda o atentie deosebita pentru stabilirea unor masuri de siguranta complete, intrucat in urma unei scurgeri de gaz in combinatie cu o simpla scanteie pot rezulta adevarate dezastre. Caracterul etans al usii metalice antifoc ofera un avantaj din start prin eliminarea unui astfel de hazard.

Un avantaj evident il consta reversibilitatea usilor metalice antifoc ce va permite modificarea sensului de deschidere, in cazul in care pe parcurs intervin modificari de ordin arhitectural. Reversibilitatea inseamna versatilitate, eficienta si dinamism, permitand in final utilizarea usilor metalice antifoc intr-o varietate de aplicatii de la sectorul industrial pana la cel public si privat. Principalele destinatii de utilizare le formeaza:

  • depozite
  • fabrici
  • supermarketuri
  • spitale
  • institutii de invatamant
  • zone de resedinta

Usa metalica antifoc este un produs solid a carei durabilitate o face solutia ideala pentru aplicatiile industriale si nu numai, avand beneficiul unei instalari relativ facile avand in vedere functionalitatea unica si speciala a acestei usi.

In functie de tipul de zidarie ancorarea usii metalice antifoc se poate face cu cleme sau bolturi, beneficiind totodata si de fiabilitate prin acest aspect.

Usile metalice antifoc au tocul executat din profile robuste din otel galvanizat de 1,5 mm grosime, cu sectiuni reglabile de imbinare la colturi. Acest tip de toc nu necesita prag pentru fixarea in pardoseala si se livreaza cu sablon de montaj, bratari de asamblare si distantier la baza canatului.

Contraplaca captusita cu nylon negru este prevazuta cu nise pentru zavor si bolturi antiefractie.

Capacitatea de etanseitate la foc este asigurata de garniturile termoexpandabile aplicate pe margini, optional putand sa comandati si garniturile de etansare contra-cost.

Optionale sunt si extensiile de toc ce vor deservi ca si cadru metalic, fiind vopsit in aceeasi culoare cu cea a tocului, pentru un efect vizual de continuitate.

Profilele extensiilor de toc sunt triplustratificate, colturile superioare putand forma dupa caz un unghi de 45° – 90°.

In lista de avantaje nu este de ignorat nici finisajul usii metalice antifoc, reusind ca prin tehnologia avansata folosita la executia usii sa se aduca un aport considerabil durabilitatii si rezistentei la factorii meterologici si la agentii chimici corozivi care dealtfel ar putea compromite iremediabil integritatea structurii tocului si a canatului.

Daca de obicei la un produs destinat utilizarii in aplicatii industriale nu se acorda atentie aspectului general, in usile metalice antifoc s-au implementat cu succes esteticul, functionalitatea si durabilitatea prin galvanizarea completa a tuturor componentelor metalice inclusiv cele ascunse, urmata de vopsirea in camp electrostatic in oricare din culorile paletarului RAL. Culorile standard sunt RAL 9010 (alb) si RAL 7035 (gri).

Finisajul cu inalte accente vizuale ofera usii metalice antifoc protectie anti-zgariere prin structura vopselei, garantandu-va calitate estetica indelungata.

Combinand estetica personalizata grafic cu inalta tehnologie a usilor metalice antifoc, aveti garantata siguranta maxima in limitarea propagarii incendiilor.