Cand ne gandim la usi laminate HPL ne gandim la cele mai inalte nivele de igiena, ne gandim la normele exigente din institutiile de sanatate publica.

CARACTERISTICI

Usile laminate HPL sunt disponibile cu o gama completa de sisteme de tocuri metalice sau din aluminiu, compatibile cu toate tipurile de zidarie, in vederea facilitarii montarii in orice mediu este necesara protectia oferita de laminatul HPL. Atat tocurile din aluminiu cat si cele metalice completeaza caracterul igienic, durabilitatea si estetica usilor laminate HPL.

Usile laminate HPL pot oferi deschideri intr-o singura directie, conform modului de lucru al usilor pe balamale conventionale, dar si deschideri cu actiune dubla in ambele directii de mers, cum este cazul usilor batante laminate HPL, utilizate cel mai des in sectiile de primiri urgente.
Usile laminate HPL cu deschidere intr-o singura directie sunt disponibile cu toc metalic si cu toc din aluminiu.

Constructia fara falt si canatul neted fac din usile laminate HPL un produs de incredere si durabil chiar si in cele mai dure conditii.

DESTINATII DE UTILIZARE

Spitalele, laboratoarele, clinicile de stat sau private si oriunde se poarta o lupta constanta cu bacteriile si bolile infectioase, iar traficul pietonal se desfasoara constant, intensiv si voluminos. In aceste conditii, este foarte ridicat riscul de transmitere recurenta a tuturor agentilor patogeni de la pacient la pacient cel putin prin contactul direct cu manerele si suprafata canatului usii. Pentru a reduce la minim riscul raspandirii bolilor in acest mod au fost concepute usile laminate HPL cu o suprafata neteda ce elimina considerabil factorii mai sus mentionati de transmitere a bolilor cu transmitere directa, ridicandu-se la exigentele normelor de igiena intalnite in aceste medii.

Usile laminate HPL cu toc metalic se folosesc in incaperile in care este specificata o masura de limitare a propagarii incendiilor, iar usile laminate HPL cu toc din aluminiu se utilizeaza cu precadere in spatiile destinate toaletelor, bucatariilor, saloanelor de pacienti si de asteptare, dar si in cabinetele de consult. In ambele cazuri de utilizare a tocurilor din aluminiu sau metalice, se pastreaza si se completeaza caracterul antibacterian, durabilitatea si estetica specifica unei usi laminate HPL.

Functionalitatea usilor laminate HPL nu se rezuma doar la simpla compartimentare cu usi pe balamale. Unele modele de usi laminate HPL sunt de o necesitate stricta in cazul salilor de operatii, al laboratoarelor de radiologie si al mediilor unde este obligatoriu de mentinut un regim perfect steril pentru a nu compromite culturi de microbi, analize de sange samd.
Pentru aceste aplicatii speciale au fost proiectate usile laminate HPL ermetice si semiermetice cu actionare automata, cu panou de control ce include functii complete specifice acestor destinatii de utilizare, pentru a beneficia deplin de functionalitatea usilor ermetice.

Unitati de procesare a alimentelor, bucatarii industriale, supermarketuri si alte aplicatii similare in care cerintele de igiena sunt extrem de ridicate: rezistenta la umiditate si la actiunea constanta a stropilor de apa, rezistenta la agenti de curatare de orice natura si deasemeni suprafata usilor trebuie mentinuta constant in conditii de igiena deplina.

Alte destinatii de utilizare a usilor laminate HPL le reprezinta centre de SPA, sali de inot interioare si alte spatii publice expuse constant la apa clorinata, la umiditatea ridicata. Prin definitie, usile laminate HPL sunt un produs rezistent la apa si nu vor suferi nici o modificare fizica a structurii ca: indoire, umflare, putrezire, deformare, chiar si dupa mai multi ani de utilizare si expunere constanta si intensiva.

AVANTAJE

Un avantaj deosebit obtinut cu usile laminate HPL este rezistenta finisajului la cei mai puternici agenti de curatare, dezinfectanti si alte solutii chimice industriale.

Usile laminate HPL detin avantajul unor costuri minime de intretinere si curatare, usor de urmele de murdarie si pete folosind agenti de curatare obisnuiti si solventi pe baza de alcool.
 

MENTENANTA

Este indicata efectuarea inspectiei periodice a ansamblului usii cel putin o data pe an.
La inspectarea integritatii usii laminate HPL se vor verifica urmatoarele:

La usile pe balamale

 • starea generala a balamalelor, incuietorii si a celorlalte elemente de feronerie din componenta usii, inclusiv si strangerea suruburilor.
 • stabilitatea canatului.
 • gradul de transparenta a vitrajului.
 • functionalitatea amortizorului si reglaje fine.
 • suruburile de fixare a tocului.
 • garniturile din toc, aspect si fixare.
 • starea placilor de protectie.
 • starea, functionalitatea si reglajul pragurilor mecanice.

 
La usile culisante

 • functionalitatea si stabilitatea canatului si a mecanismului de culisare.
 • starea fizica a casetei de protectie a sinei de culisare si a suruburilor de fixare.
 • stabilitatea ghidajului de pardoseala.
 • strangerea suruburilor accesoriilor.

Sistemul de culisare nu necesita lubrifiere.