Descriere

GENERALITATI
  • Centrala cu senzori de ploaie si vant consta intr-un panou de control ce coordoneaza functionalitatea a pana la 4 automatizari de ferestre cu lant, cremaliera sau piston.

Unitatea de control faciliteaza inchiderea automata a ferestrelor in cazul detectarii fenomenelor meteorologice ca ploaia si vantul intens, prin intermediul unor senzori speciali, sau prin intermediul termostatului.

INFO TEHNIC
  • Alimentare electrica
  • Legaturi electrice
  • Operare
  • Sarcina maxima de absorbtie
  • 230 V
  • 2 fire sau 3 fire cu impamantare
  • inversiune termica
  • 4A sau 6A

 

ACCESORII

SWITCH TRIFAZIC

Cu ajutorul acestui accesoriu puteti selecta si actiona separat automatizarile de ferestre conectate la unitatea centrala, sau le puteti actiona concomitent, in una din cele 3 faze de actionare, fiecare faza fiind descrisa lizibil in dreptul butoanelor de pe switch.

switch trifazic

 

TELECOMANDA

Comunica cu switchul trifazic prin transmiterea unui semnal infrarosu, permitand actionarea de la distanta a oricarei din cele 3 functii ale switchului trifazic. Telecomanda se livreaza cu suport fixat in perete.

telecomanda

 

INTRERUPATOR

Este prevazut cu 2 butoane cu functie de inchidere si deschidere, permitand actionarea manuala simultan a pana la 4 automatizari de ferestre.
Parametrii de inchidere si de deschidere sunt memorati pe durate de maxim 3 minute, pentru a oferi suficient timp de operare a actuatorilor cu curse lungi de deschidere.
Panoul de control poate fi cuplat cu pana la 3 senzori de ploaie si vant.

intrerupator

 

TERMOSTAT

Este un element prioritar operatorului manual, comunicand direct cu automatizarea de ferestre, deschizand ferestrele daca temperatura detectata este mai mare decat cea setata, in caz contrar ducand la inchiderea ferestrelor.
Termostatul este prevzut cu switch cu butoane ON/OFF, iar dezactivarea termostatului se face cu ajutorul selectorului din panoul de control.

termostat

 

SENZOR DE PLOAIE

La detectarea precipitatiilor, senzorul asigura inchiderea ferestrelor transmitand un semnal catre actuatorul cuplat la centrala.
Semnalul de inchidere este indicat de un LED rosu din partea frontala a panoului de control. Senzorul de ploaie poate fi dezactivat apasand butonul ON/OFF de pe panoul de control. Ca urmare a interventiei senzorului, fara dezactivarea acestuia nu se poate actiona automatizarea de ferestre decat dupa 8 minute de la incheierea interventiei.
Senzorul de ploaie este echipat cu un element de incalzire care previne formatiunile de apa pe suprafata dispozitivului. Este un produs ideal pentru ferestrele tip exubaie, lucarna, pivot si luminator.

senzor ploaie

 

SENZOR DE VANT

Emite un semnal variabil in functie de intensitatea vantului, comunicand direct cu panoul de control in aceeasi maniera ca senzorii de ploaie. Aveti posibilitatea utilizarii unui selector rotativ cu 10 pozitii, care in functie de viteza vantului setata in panoul de control, comanda inchiderea ferestrelor.

senzor vant